Het plaatjesboek

Leo Blokhuis • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wist u dat ‘The House of the Rising Sun’ teruggaat op een melodie uit de zeventiende eeuw? En wist u dat Robert Johnsons ‘Cross Road Blues’ gaat over het moment waarop hij zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor succes en virtuositeit – en dat Eric Clapton ooit tijdens een interview zijn gesprekspartner wegstuurde omdat deze Robert Johnson niet kende? En wist u dat een van de mooiste versies van ‘You’ll Never Walk Alone’ werd opgenomen door Aretha Franklin? En weet u waar Bob Dylan zijn inspiratie voor ‘Don’t Think Twice, It’s Allright’ vandaan haalde?

In Het Plaatjesboek neemt Leo Blokhuis ons mee op een reis door de geschiedenis van de popmuziek, aan de hand van zestien klassieke liedjes. Gaandeweg passeren talloze zangers, muzikanten, producers, labels en stromingen de revue. Ook bevat het boek een groot aantal prikkelende lijstjes – van de beste drinkliedjes tot de mooiste Italiaanse hits. De verhalen zijn bijzonder aanstekelijk verteld, en leiden steeds weer tot nieuwe muzikale ontdekkingen. Het boek is vormgegeven door de auteur en voorzien van prachtig full colour beeldmateriaal.

De bijbehorende cd bevat de mooiste, meest bijzondere of zeldzaamste versies van de bekende nummers die in het boek aan de orde komen.

Details:

Auteur(s)Leo Blokhuis
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789026320903
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's203
Verschijningsdatum
Afmetingen220 x 160 x 20 mm.
Gewicht584 gr.  

Recent bekeken producten