Het puttertje

Donna Tartt • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het puttertje is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Dit boek in de pers

Rijke roman over verdriet en troost, en de helende rol van kunst daarin.  
De Morgen  

Donna Tartt heeft het boek van het jaar geschreven.  
Humo  

Een glorieuze, Dickensiaanse roman die alle opmerkelijke verteltalenten van Donna Tartt samenbalt in een extatisch, symfonisch geheel dat de lezer herinnert aan het plezier dat een boek kan geven waarmee je niet kan stoppen met lezen.  
The New York Times  

Een Bildungsroman in flonkerende stijl. Een rijk boek, dat vooral beklijft als een indrukwekkende bespiegeling over verdriet en troost. En over de cruciale, tijdloze rol van kunst daarin.  
De Volkskrant  

Een thrillerachtig verhaal, vol fascinerende personages. Door het vooruitstuwende proza is het niet weg te leggen. Een prachtige roman.  
Het Parool  

Het puttertje staat, net als Tartts twee eerdere romans, boordevol ingrijpende emoties en ervaringen, veroorzaakt door gecompliceerde menselijke verhoudingen en heel veel drank en drugs. Tartt verwoordt dat alles op adembenemende, elegant zwierige wijze.  
Trouw  

Tartt schrijft fantastisch.  
Het Financieele Dagblad  

Groots en Dickensiaans van opzet, weergaloos van stijl en een verhaal waarin verschillende lijnen vernuftig in elkaar zijn gevlochten. (...) De lezer valt van de ene mooie scene in de andere. Superieur.  
Elsevier  

Tartt beweegt zich als schrijvende magiër door uiteenlopende werelden. Een epische roman.  
Nu.nl  

Een schitterend boek.  
Margriet  

Een spannende pageturner en een uitdagend, prachtig geschreven boek over het moderne leven. Zonder twijfel een van de beste boeken van het jaar.  
The Independent  

Donna Tartt schreef met Het puttertje het beste boek van 2013. Het blaast je finaal van de sokken. Het is alles. Bovenal is het een zegetocht voor de kracht van de verbeelding. Het boek had nog twee keer zo dik mogen zijn.  
Dagblad De Limburger  

Donna Tartt flikt het weer: een perfect boek!  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een ouder
  • romans over kunst

Details:

Auteur(s)Donna Tartt
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Stan de Jong, Arjaan van Nimwegen, Paul van der Lecq
ISBN9789023495697
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 165 x 55 mm.
Gewicht1380 gr.  

Recent bekeken producten