Het recept voor een succesvolle fusie

• Paperback

€ 36,60

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In alle mogelijke sectoren worden organisaties samengevoegd. Toch mislukken meer dan de helft van deze fusies en overnames. Onderzoek suggereert dat de binding van het personeel met de nieuwe fusieorganisatie daarbij een belangrijke rol speelt. De personeelsleden voelen zich te weinig betrokken bij de fusieorganisatie en zijn daardoor minder bereid om zich (extra) in te zetten om de fusie te doen slagen. Vooral in fusies waarbij het topmanagement een onmiddellijke integratie van de vorige organisaties verwacht en over de vroegere organisaties niet meer gesproken mag worden, is de kans groot dat personeelsleden afhaken. Een mislukking van de fusie komt dan heel dichtbij. Mits een gepaste managementaanpak is een fusie voor het personeel echter niet noodzakelijk een frustrerende en bedreigende ervaring. In dit boek verklaren we waarom personeelsleden zich moeilijk binden met de fusieorganisatie en gaan we dieper in op zeven factoren die de binding met de fusieorganisatie bepalen. Rekening houden met deze factoren verhoogt de kans op een succesvolle fusie of overname. Dit boek is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Het geheel is doorspekt met concrete voorbeelden en is dan ook vlot leesbaar. Dit werk richt zich tot iedereen die meewerkt aan de realisatie van een fusie, zowel in het bedrijfsleven, de non-profitsector als de sportwereld.

Over de auteurs:

JAN VAN RAES is personeelsdirecteur van het UPC K.U.Leuven Campus Kortenberg. Hij promoveerde in 2007 tot doctor in de psychologische wetenschappen aan de K.U.Leuven met het proefschrift ¿Fusies en de illusie van de Quick Fix¿.

NORBERT VANBESELAERE Is professor sociale psychologie aan het Departement Psychologie van de K.U.Leuven en maakt deel uit van het Centrum voor Sociale en Culturele Psychologie.

HANS DE WITTE is professor arbeidspsychologie aan het Departement Psy¬chologie van de K.U.Leuven en maakt deel uit van de Onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie.

FILIP BOEN is professor sport- en bewegingspsychologie aan het Departement Humane Kinesiologie van de K.U.Leuven en maakt deel uit van het Laboratorium voor Bewegings- en Sportpsychologie en Coaching.

Details:

UitgeverijAcco
ISBN9789033473883
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's150
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 160 x 10 mm.
Gewicht284 gr.

Recent bekeken producten