Het verschil

Anja Meulenbelt • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het verschil is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Anja Meulenbelt over zeventien actuele kwesties.

Zijn vrouwen nu gelukkig? Waarom dan de lustpil voor vrouwen? Waarom is het combineren van werk en gezin (voor vrouwen) nog steeds een probleem? Waarom is eerlijk delen zo moeilijk? Is er toekomst voor echte mannen? Moeten moslimvrouwen bevrijd worden, en door wie? Is iedereen bi? Wat hebben we met het feminisme gewonnen, wat (nog) niet, waar willen we heen?

Op haar bekende, persoonlijke manier maakt Anja Meulenbelt na bijna een halve eeuw feminisme de rekening op. Ze laat haar gedachten gaan over de hedendaagse man-vrouwverhouding en komt tot verrassende conclusies.

In Het Verschil wordt een breed scala aan onderwerpen aangesneden: van de ode aan het vaderschap, vrouwelijke lust, feminisme uitleggen in China, tot date-rape, oorlogsverkrachting en het directeurenfeminisme van Opzij.

Anja Meulenbelt bekijkt zeventien actuele kwesties vanuit het feminisme. Kwesties die ons allemaal aangaan, vrouwen en mannen, en waar iedereen op een of andere manier mee te maken krijgt. Het verschil is een inspirerend boek dat je aan het denken zet.

Anja Meulenbelt werd bekend als feministisch boegbeeld met de autobiografische bestseller De Schaamte Voorbij?. Ze heeft sindsdien niet stil gezeten, en schreef nog zo'n veertig boeken. Recentelijk voerde ze de redactie (met Renée Römkens ) over het succesvolle Het F-Boek, over hedendaags feminisme.

Dit boek in de pers

Het stoort Anja Meulenbelt dat het westerse feminisme vandaag vooral begaan lijkt met de vraag hoeveel vrouwen er doorstoten naar de top. Nu ze 71 is, herinnert de Nederlandse feministe ons eraan waar het echt om gaat.  
De Standaard  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over gender
  • non-fictie die lekker wegleest

Details:

Auteur(s)Anja Meulenbelt
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000350186
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 29 mm.
Gewicht464 gr.  

Recent bekeken producten