Het Victoriasysteem

Eric Reinhardt • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 22,00

Overal elders € 27,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Het Victoriasysteem is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Weet je, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten hadden we ieder ons eigen systeem. Het mijne bestond eruit van tijd tot tijd een minnares te hebben, eigenlijk maar heel af en toe, voor één keer. Jouw systeem was om permanent een minnaar te hebben, zonder enige onderbreking. Ik had jou mijn systeem kunnen opleggen door na die nacht in Londen meteen te verdwijnen, maar jij hebt me in jouw systeem gevangen: ik bevind me ineens, voor de eerste keer in mijn leven, in het systeem van een ander.

David Kolski, getrouwd en vader van twee kinderen, is als topmanager belast met de constructie van het project Uranus, de grootste wolkenkrabber bij La Défense in Parijs. Victoria de Winter is directeur human resources van een multinationaal bedrijf dat in Londen gevestigd is. Wanneer ze elkaar in een ondergrondse parkeergarage ontmoeten slaat de vonk meteen over, met alle noodlottige gevolgen van dien. Victoria is een vrouw die leeft van liaisons dangereuses. Zij heeft het vermengen van werk (macht) en plezier (seks) tot een systeem verheven en speelt daarmee haar gevaarlijke spel in de hoogste (zaken)kringen.

Het Victoriasysteem is het verhaal van een obsessie en toont ons de hebzucht en verpulverende kracht van de zakenwereld – of beter nog: van het geglobaliseerde superkapitalisme en ultraliberalisme. Deze ingrediënten maken Het Victoriasysteem tot een ambitieuze roman die geschreven is op de huid van de tijd.

Dit boek in de pers

De manier waarop de auteur de spanning in zijn verhaal houdt, is bewonderenswaardig. Wie aan dit boek begint, zal het niet snel wegleggen.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)Eric Reinhardt
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Katrien Vandenberghe, Martine Woudt
ISBN9789029584968
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's424
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 36 mm.
Gewicht648 gr.

Recent bekeken producten