Het visioen aan de binnenbaai

Oek de Jong • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het visioen aan de binnenbaai is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds zijn debuutroman Opwaaiende zomerjurken publiceerde Oek de Jong naast essays en dagboekaantekeningen romans die als klassieken in de naoorlogse literatuur worden erkend: Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan. Boeken waaraan duizenden lezers zich overgaven, vanwege de concentratie, intimiteit en gepassioneerdheid die eruit spreken. In Het visioen aan de binnenbaai betreedt de lezer de persoonlijke wereld van dezegrote romanschrijver; hij ziet als het ware de achterkant van het weefsel waaruit de grote romans zijn opgetrokken: de drijfveren van de schrijver, diens voorbeelden, herkenningen, fascinaties en obsessies. Zo verhaalt Oek de Jong over het ontstaan van zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken en over zijn vriendschappen met
de jong gestorven Frans Kellendonk en de gedoemde dichter Arie Visser. Over erotische aantrekkingskracht en mystieke bezieling. Over het verlangen naar het nu en de nabijheid van het verleden. Voor Oek de Jong vormen deze zestien verhalen een ‘zinrijk’, een samenhangend geheel van beelden en ideeën, een beschutting tegen het barre niets. Opvolger van Een man die in de toekomst springt (bekroond met de Busken Huetprijs), dat opnieuw leverbaar zal zijn

Dit boek in de pers

[D]e beschouwingen van De Jong [gaan] nooit in het ijle zweven, ze bewandelen precies die dunne grens tussen leerrijk en toegankelijk. [...] Het visioen aan de binnenbaai is een fijne aanvulling bij het verhalende oeuvre van Oek de Jong, niet het minst omdat de romanschrijver ook een begenadigd essayist blijkt. Maar vooral: omdat tussen de regels van zijn essays en verhalen broodkruimels te vinden zijn die tot de kern van zijn schrijverschap leiden. In die zin doen ze nog meer hunkeren naar een nieuwe roman.  
Humo  

De Jong is een zoekende en tastende schrijver, en dat werkt het beste als hij niet van die grote uitspraken doet, maar als hij je in de gelegenheid stelt hem op de voet te volgen, als hij je met hem mee laat lezen en kijken en denken. [...] Dan kan juist de gekte of de mystiek of het leven of de wijsheid over ons worden uitgestort. [...] Het visioen aan de binnenbaai is een boeiende essaybundel van een van onze belangrijkste schrijvers.  
Het Parool  

Een waaier aan onderwerpen. Steeds mooi en goed gedocumenteerd in beeld gebracht, waaruit duidelijk wordt hoe dit schrijverschap is geworteld in een veelheid aan ideeën en intuïties.  
Friesch Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over schrijverschap
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Oek de Jong
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025449315
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 141 x 24 mm.
Gewicht382 gr.  

Recent bekeken producten