Het vrijzinnige web

• Paperback

€ 19,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vrijzinnig-protestanten vormden nooit een massabeweging, maar velen van hen behoorden in de negentiende eeuw tot de maatschappelijke en intellectuele bovenlaag. In deze bundel worden onderdelen van het vrijzinnige netwerk in samenleving, cultuur, wetenschap en politiek blootgelegd.

Doordat vele vrijzinnig-protestanten uit de maatschappelijke bovenlaag kwamen, is hun invloed in Nederland groot geweest. Hun opvattingen stonden haaks op wat eeuwenlang werd geloofd, maar hebben beslag op vele geesten gelegd, zowel buiten de kerken als daarbinnen.
Over de moderne theologie en over allerlei facetten van de moderne richting is veel geschreven. Maar de kringen waarin vrijzinnig-protestanten zich bewogen zijn veel minder bekend. Wie droegen, maatschappelijk gezien, het vrijzinnig-protestantisme in Nederland? En welke netwerken vormden het bindmiddel dat aan het succes van de moderne richting ten grondslag heeft gelegen?

Met bijdragen van Eric Cossee, Niels van Driel, Annemarie Houkes, Tom-Eric Krijger, Albert de Lange, Herman Noordegraaf en Ernestine van der Wall

Details:

UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143736
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's172
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 13 mm.
Gewicht277 gr.

Recent bekeken producten