Het was wat was

Geert van Istendael • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Het was wat was is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op het eerste gezicht zit er iets geruststellends in de manier waarop de dichter Geert van Istendael naar de wereld kijkt. Nauwkeurig neemt hij de dingen waar, laat de taal de dingen ook beminnen, 'Wis laat zich willig buigen, wacht met drogen,' zegt hij over de mand. Maar telkens weer sluipt een lichte onrust de gedichten binnen. Soms ingegeven door het tastbare: 'Het slijk der aarde is mijn zaligheid,' soms door de geest: 'Ziedaar zijn ziel. Geen commentaar.' Net zo nauwkeurig als Van Istendael de dingen bekijkt, luistert hij naar mensen. Het levert een cyclus van een wonderschone, melancholieke, aardse tragiek. As 'k ik niet werk als zot, staat er direct 'ne jonge gast gereed die minder kost. Nee, de berusting uit de titel is schijn. Van Istendael geeft de moed voorlopig niet op.

Dit boek in de pers

Juweeltjes.  
NRC  

Verfijnde epigrammen over voorwerpen, fraaie mijmeringen over bomen, grappige monologen van Brusselse personages in hun streektaal, een woedende tirade tegen graaiende bankiers. Van Istendael laat zien dat poëzie aan de wereld moet raken.  
De Groene Amsterdammer  

Met een nauwkeurig oog dicht hij over onalledaagse onderwerpen in de poëzie als een brievenweger, een porseleinen kapstokje of een schoenendoos.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Geert van Istendael
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025445164
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 161 x 5 mm.
Gewicht116 gr.  

Recent bekeken producten