Het zwart en het zilver

Paolo Giordano • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het zwart en het zilver is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als Nora tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap door medische complicaties aan bed gekluisterd raakt, nemen zij en haar man Signora A. in dienst om Nora te verzorgen en hen te helpen met het huishouden. Na de geboorte van hun zoontje blijft Signora A. als kinderjuf voor hen werken, maar ze is veel meer dan alleen een oppas of huishoudster. Ze vangt al hun onzekerheden op en wordt de bewaakster van hun relatie, het kompas dat het paar door windstilten en stormen loodst.
Als Signora A. hun plotseling door een ziekte wordt afgenomen, vallen ze in een diep gat. 'Zij was de enige echte getuige geweest van de onderneming die we dag na dag volbrachten, de enige getuige van de band die er tussen ons was. Zonder haar blik voelden we ons in gevaar.' Maar Nora en haar man moeten nog ontdekken dat zij inmiddels net zo sterk zijn geworden als Signora A.

In Het zwart en het zilver registreert Paolo Giordano op gevoelige wijze de schokken in het dagelijks leven van een jong gezin, de blijdschap en het verdriet, het onvermogen en het verlangen. Het is na De eenzaamheid van de priemgetallen en Het menselijk lichaam wederom een prachtig geschreven roman over liefde, verlies en eenzaamheid.

Dit boek in de pers

Hoewel ze zelf amper het woord neemt, groeit een nederige huishoudster uit tot een van de mooiste personages uit de literatuur van de jongste jaren.’ (…) ‘Giordano levert een stilistisch perfect boek af  
Gazet van Antwerpen  

'Met Het zwart en het zilverlijkt er wéér een nieuwe schrijver te zijn opgestaan. Net als in De eenzaamheid van de priemgetallen weet Paolo Giordano de kwetsbaarheid van moderne mensen briljant te verwoorden.  
Trouw  

Klein eerbetoon aan de huishoudelijke hulp annex oppas  
De Volkskrant  

De ultieme klassieker. ... In Het zwart en het zilverlaat Giordano zich kennen als uitstekend seismograaf van de schokken in het dagelijkse leven van een jong gezin. Het is een door en door mooi verhaal over de liefde en de eenzaamheid van liefde. Prachtig geschreven. Giordano slaagt erin met bijzonder veel wijsheid te schrijven. Die wijsheid zit in een grote psychologische diepgang, die zich nooit laat vangen in al te grote sentimentaliteit of zielige pathetiek. Het zwart en het zilveris droef en intiem en door en door gevoelig. Signora A. is een personage waar veel oudere actrices om zullen vechten als dit boek verfilmd wordt. En dat zal het zeker. … Een onvergelijkbaar mooi boek  
De Morgen  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Klein verhaal vol grootse thema’s en prachtige zinnen

Vijf jaar geleden debuteerde Paolo Giordano met het wonderschone ‘De eenzaamheid der priemgetallen’. 27 jaar oud was hij destijds. Hij is ongelooflijk schrijftalent met oog voor detail en een subtiele vertelstijl. Dat blijkt ook weer uit zijn derde roman ‘Het zwart en het zilver’, een verhaal over de relatie tussen een jong gezin en hun huishoudster, Signora A. Afscheid nemen, daar gaat het over in dit kleine verhaal dat grootse thema’s als liefde en de dood behandelt. Terloops vertelt in vaak prachtige zinnen: “In ons leven, het mijne en dat van Nora en Emanuele, dat in die tijd elke dag totaal op zijn kop leek te staan en als een jong plantje gevaarlijk heen en weer zwiepte in de wind, bood zij houvast, beschutting, als een oude boom met zo’n dikke stam dat drie paar armen niet genoeg waren hem te omvatten.” Alleen al door zo’n zin wil je - nee móet je - dit boek lezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het gezinsleven
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Paolo Giordano
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023494775
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 128 x 17 mm.
Gewicht280 gr.

Recent bekeken producten