Hitlers furiën

Wendy Lower • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 26,00

Overal elders € 32,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Hitlers furiën is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hitlers furiën is een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi’s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het ‘wilde oosten’.

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

Dit boek in de pers

Een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.  
TIMOTHY SNYDER, SCHRIJVER VAN BLOEDLANDEN  


Reviews & recensies

De duistere vrouwen van Hitler

Als men over de gruweldaden van de Nazi’s spreekt, refereert men meestal naar mannen als Speer, Goebbels of Göring. Hitler furien beschrijft echter de rol van Nazi-vrouwen en hun ideeën en gedachten. Opvattingen en overtuigingen die net zo veel kwaad deden als die van hun mannelijke tegenhangers. Jonge vrouwen – secretaressen, verpleegsters – worden door Wendy Lower aan de hand van dagboeken, brieven en archiefonderzoek tot leven gewekt, en het eindresultaat is geen pretje. De furien van Hitler en hun schrikbarend duivelse kant. Lower schrijft op toegankelijke wijze dit bijzondere geschiedenisboek. Ze belicht een niet eerder vertoond WOII thema en dat doet ze goed.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Wendy Lower
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000306213
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 159 x 43 mm.
Gewicht816 gr.  

Recent bekeken producten