Hitlers furiën

Wendy Lower • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Hitlers furiën is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Spraakmakend boek over Hitlers vrouwelijke beulen, nu als midprice!

 

Hitlers furiën is een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi’s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het ‘wilde oosten’.

 

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

 

Hitlers furiën zal worden ervaren en herinnerd als een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.’ Timothy Snyder, schrijver van Bloedlanden

 

De Amerikaanse Wendy Lower is docent geschiedenis aan de Ludwig Maximillan Universiteit in München. Ze heeft sinds 1992 archief- en veldonderzoek in Oost-Europa verricht en gepubliceerd over de Holocaust.

Dit boek in de pers

Een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.  
TIMOTHY SNYDER, SCHRIJVER VAN BLOEDLANDEN  


Reviews & recensies

De duistere vrouwen van Hitler

Als men over de gruweldaden van de Nazi’s spreekt, refereert men meestal naar mannen als Speer, Goebbels of Göring. Hitler furien beschrijft echter de rol van Nazi-vrouwen en hun ideeën en gedachten. Opvattingen en overtuigingen die net zo veel kwaad deden als die van hun mannelijke tegenhangers. Jonge vrouwen – secretaressen, verpleegsters – worden door Wendy Lower aan de hand van dagboeken, brieven en archiefonderzoek tot leven gewekt, en het eindresultaat is geen pretje. De furien van Hitler en hun schrikbarend duivelse kant. Lower schrijft op toegankelijke wijze dit bijzondere geschiedenisboek. Ze belicht een niet eerder vertoond WOII thema en dat doet ze goed.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over jodenvervolging
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Wendy Lower
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Corrie van den Berg
ISBN9789000344895
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 140 x 33 mm.
Gewicht555 gr.

Recent bekeken producten