Ho, tot hier en niet verder ... Werkboek voor kinderen

J. Kool • Hardcover

€ 14,35

In herdruk, verwacht vanaf 08-11-2016

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kinderen leren voor zichzelf te zorgen, in relatie tot de ander, met respect voor zichzelf en de ander.

Het ontwikkelen van psychosociale weerbaarheid is een sociaal gebeuren. Of een kind weerbaar is, wordt zichtbaar in de interactie met zichzelf en zijn sociale omgeving. Door niet alleen aandacht te schenken aan het kind, maar ook aan de ouders, andere opvoeders en de omgeving, kan het kind nieuw aangeleerd gedrag gaan toepassen in het dagelijkse leven.

De psychosociale weerbaarheidscursus 'Ho, tot hier en niet verder...!' bestaat uit een training voor kinderen van 7 tot 12 jaar en een ondersteunende cursus voor hun ouders en opvoeders. De methode vindt inmiddels ook ruime toepassing bij andere leeftijdsgroepen en bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. De training is bijzonder geschikt voor kinderen met problemen als gevolg van pesten, sociale angst of bewegingsangst. Ook kinderen met kenmerken van ADHD, NLD of milde vormen van contactstoornissen kunnen baat hebben bij deze training. 'Ho, tot hier en niet verder...!' biedt kinderen en hun ouders en opvoeders een ondersteuning in de groei naar zelfvertrouwen en de acceptatie van zichzelf en de ander. De kinderen wordt een leerervaring aangereikt, waarbij de volwassenen (ouders, leerkrachten, therapeuten, ...) structurerend, voorwaardenscheppend en mediërend aanwezig zijn.

Het boek Ho, tot hier en niet verder...! bestaat uit een handleiding voor therapeuten, begeleiders en leerkrachten die met kinderen werken aan het versterken van de psychosociale weerbaarheid. Apart verkrijgbaar zijn het werkboek voor de ouders en opvoeders en het werkboek voor de kinderen.

Dit is het werkboek voor de kinderen. De training voor de kinderen bestaat uit twaalf sessies. In kleine groepjes (zes tot acht kinderen) vinden communicatie en interactie plaats, via opeenvolgend bewegen, spel en praten. Er wordt gebruikgemaakt van methodieken uit de bewegingstherapie, de cognitieve gedragstherapie NLP en imaginatie. In deze training leren kinderen via spel en beweging beter te luisteren naar hun lichaamssignalen en intuïtie en daar voor zichzelf of naar de ander toe iets mee te doen.

Over de auteur:

JOOSKE KOOL is bewegingsexpressie-therapeut en geregistreerd psychomotorisch therapeut van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie. Zij is directeur van Stichting Uit eigen beweging en geeft de opleiding tot trainer in de methode 'Ho, tot hier en niet verder...!'. Naast lezingen en workshops geeft zij de kindoudertraining 'Ho, tot hier en niet verder...!' en het schoolproject 'Samen op School...!'. Meer informatie is te vinden op www.uiteigenbeweging.nl.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)J. Kool
UitgeverijAcco België
ISBN9789033459948
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's100
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 209 x 9 mm.
Gewicht408 gr.  

Recent bekeken producten