Hoe ik mijn horloge stuksloeg

J. Note • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vrouw en een man ontmoeten elkaar op een afgelegen plaats. Allebei zijn ze aan het wachten, de vrouw beroepshalve, de man uit een soort treurnis. Ze vertellen elkaar verhalen. En ze praten met hartstocht over de wereld waarin ze leven, een wereld die alle vreemdheid buitensluit, ook de hunne. Ze komen in aanvaring met kunst en politiek, met schone gevoelens en schone taal; en met het kwaad, maar wat is het kwaad? Ze lijken het alledaagse geratel en gesnoef erger te vinden dan Dutroux of het terrorisme. Intussen schrijft de man en beelden en ideeën op, en herinneringen aan een ver en soms beknellend verleden; hij wil dat verleden loslaten, maar niet helemaal.

Waarop wachten de man en de vrouw eigenlijk? En hoelang nog? Het tijd dat ze in beweging komen. Hoe ik mijn horloge stuksloeg vertelt, zonder moralisme maar ook zonder lacherigheid, over wezenlijke dingen. Het vermengt op een speelse manier fictie en autobiografie, verhaal en beschouwing, taalplezier en taalwoede.

Dit boek in de pers

Lang leven de originaliteit, de spot en de humor, de moed om het anders aan te pakken en zo tegenwicht te bieden aan de vele dertien-in-een-dozijn-romans met dramatische plots.  
De Volkskrant  

Stilistisch fenomenaal vormgegeven.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)J. Note
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023419457
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's284
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 27 mm.
Gewicht404 gr.  

Recent bekeken producten