Homo energeticus

Dr. Peter Aelbrecht • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,79

Overal elders € 15,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie te maken krijgt met energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en bepaalde vormen van depressie, krijgt vaak te horen dat hij ‘ermee moet leren leven’, dat deze problemen nu eenmaal niet te genezen zijn, of erger nog: dat hij het zich maar inbeeldt, of een beetje flinker moet zijn.
Dr. Peter Aelbrecht reikt concrete oplossingen aan voor deze energieproblemen. Hij vertrekt vanuit een holistische visie, omdat hij ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Verlies van energie is altijd een gevolg van lichamelijke, mentale en emotionele factoren en gaat steeds gepaard met onevenwichten.

Homo energeticus gaat dieper in op alle onevenwichten die kunnen leiden tot energieproblemen, en biedt ook oplossingen. In een duidelijke taal wordt uitgelegd hoe de juiste voeding en voedingssupplementen meer energie kunnen geven, hoe je je hormonenhuishouding opnieuw in evenwicht kunt brengen, op welke manieren je je nachtrust, je concentratievermogen en je stemming kunt verbeteren.

Homo energeticus is het eerste boek dat een totaalaanpak biedt. Het geeft niet alleen een antwoord op de vraag naar het ‘waarom’ van het stijgende aantal energieproblemen. Aan de hand van concrete casestudies krijg je ook tal van tips om energieproblemen aan de basis aan te pakken. In dit boek zal iedereen die ooit te maken kreeg met energieproblemen zich herkennen.

Dr. Peter Aelbrecht (1965) kreeg als hardwerkende arts in 1999 zelf te maken met ernstige energieproblemen. De diagnose: burn-out. Hij ging op zoek naar oplossingen, maar ontdekte dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Hij volgde opleidingen om uiteindelijk zijn eigen multidisciplinair model te ontwikkelen op basis van klassieke westerse geneeskunde in combinatie met een aantal alternatieve therapieën uit het Oosten die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, zoals cranio-sacraaltherapie, mindfullness en bewustzijnstherapie. Sinds een jaar staat hij aan het hoofd van een team van artsen, osteopaten, diëtisten, psychologen, physical trainers en life coaches in de Groenhovenclinic in Malderen.

Details:

Auteur(s)Dr. Peter Aelbrecht
UitgeverijStandaard Uitgeverij
ISBN9789002223280
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 139 x 26 mm.
Gewicht412 gr.  

Recent bekeken producten