Hoofdstukken Sociaal Recht editie 2016

C.J. Loonstra • Paperback

€ 46,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Hoofdstukken Sociaal Recht editie 2016 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met Hoofdstukken Sociaal Recht leer je arbeidsrechtelijke problemen in een onderneming te herkennen en op te lossen. Heel toegankelijk dankzij de heldere schrijfstijl, handige begrippenlijst en praktijkgerichte oefeningen.

* ieder jaar geactualiseerd en daardoor altijd up-to-date;
* praktijkgericht door de vele oefeningen;
* inclusief online begrippentrainer

Het boek begint met een terreinverkenning en vertelt je daarna over het begrip arbeidsovereenkomst, het ontslagrecht, werkloosheid en ziekte, de cao, collectieve acties, medezeggenschap, arbeidsbescherming, arbeidsverhoudingen vanaf 1945, ambtenaren en internationaal sociaal recht. Hoofdstukken Sociaal Recht is kort en bondig geschreven en heel toegankelijk voor studenten. Ieder hoofdstuk eindigt met een begrippenlijst en praktijkgerichte open en meerkeuzevragen. Zo kun je zelfstandig je kennis van de theorie toetsen en je goed voorbereiden op je tentamens. Ook handig zijn de illustraties in het boek. Die ondersteunen de lesstof en helpen je zo de theorie beter te begrijpen.

Hoofdstukken Sociaal Recht wordt jaarlijks herzien en geactualiseerd. Hierdoor is de inhoud altijd up-to-date. In deze vijfentwintigste editie is de in 2015 in werking getreden Wet werk en zekerheid (WWZ) verwerkt. Ook vind je in deze uitgave belangrijke rechtspraak van de Hoge Raad uit 2015. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om rechtspraak op het gebied van het stakingsrecht, het ontslagrecht en het flexrecht. De kennis die je opdoet met dit boek, geeft je een goede basis voor je latere loopbaan. Of je nu aan het werk gaat als jurist, of als manager in het bedrijfsleven. Hoofdstukken Sociaal Recht is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je korte verhalen waarin arbeidsrechtelijke onderwerpen worden behandeld. Ook is er veel extra rechtspraak beschikbaar voor meer specifieke problemen. En de online begrippentrainer.

Details:

Auteur(s)C.J. Loonstra
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001862794
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 171 x 17 mm.
Gewicht588 gr.

Recent bekeken producten