Hoogmoed

Richard Hemker • Paperback

€ 18,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Hoogmoed is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Chris Seutorius heeft zich teruggetrokken in de Belgische Ardennen. Hij is van plan om een monografie te schrijven over de Italiaanse filosoof Pico della Mirandola. Zijn werkzaamheden vorderen maar traag. Chris verdoet zijn tijd voornamelijk met terugblikken op zijn leven en de verbouwing van de oude pastorie die hij betrokken heeft. Ook het dorpsleven eist zijn tol.
In het omzien naar het verleden concentreert hij zich op de momenten waarop hij meende in te zien hoe een mens kan ontsnappen aan zowel het leven als de dood.
Deze momenten komen naar voren in een bontgekleurd relaas van liefde en dood, van vriendschap en verlies, van vrolijkheid en eenzaamheid, van schoonheid en lelijkheid. Steeds meer wordt duidelijk dat Seutorius van plan is om zijn volmaakte ontsnapping te realiseren.
Wie denkt dat schraalheid heerst in de Nederlandse letteren kan bij Hemker opgelucht ademhalen. Geen amechtig gehaast: Hoogmoed toont een schrijver die zijn taal tot in de finesses beheerst en die als geen ander een verhaal uit de doeken kan doen.

Richard Hemker (1967) studeerde Italiaanse letterkunde en debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Scherzo. Aan Hoogmoed is zes jaar zorgvuldig gewerkt, zoals Hemker zorgvuldig lijkt te werken aan de totstandkoming van een klein maar krachtig en oorspronkelijk oeuvre.

Dit boek in de pers

Hoogmoed is vanuit een grote concentratie geschreven. De lezer merkt aan alles dat hier geprobeerd wordt een wezenlijke, tragische kant van het menselijke bewustzijn in een roman te vatten.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over identiteit
  • romans

Details:

Auteur(s)Richard Hemker
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028261280
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 130 x 29 mm.
Gewicht417 gr.

Recent bekeken producten