Horeca en fiscus

De horeca is een interessante bedrijfstak, niet in de laatste plaats vanuit fiscaal oogpunt. Het is bekend, bijvoorbeeld door de befaamde actie Schuimkraag, dat de fiscus een bijzondere belangstelling koestert voor de horecabranche.

Belastingen en horeca zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De horecaondernemer betaalt belasting over zijn winst (vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting), hij draagt over zijn producten BTW af en als hij personeel in dienst heeft houdt hij ook loonheffing in. Aan de gemeente betaalt hij naast de gewone onroerendezaakbelastingen ook nog precariobelasting voor zijn terras en soms toeristenbelasting.

In deze Belastingwijzer worden zo veel mogelijk aspecten behandeld die de combinatie horeca en fiscus zo interessant maken zoals de fiscale behandeling van fooien, losse arbeidskrachten, het horecapand, de verschillende BTW-tarieven en vrijstellingen voor horecaproducten, de veelheid aan lokale heffingen en de belastingcontrole.

41,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
41,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!