Huurreeks Huurrecht Bedrijfsruimte

G.M. Kerpestein • Paperback

€ 67,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Huurrecht bedrijfsruimte gaat over huur en verhuur van bedrijfsruimte en is in de loop der jaren uitgegroeid tot het standaardwerk op dit rechtsgebied. Het boek behandelt de wettelijke regeling die in 2003 zijn beslag kreeg toen - onder intrekking van de Huurwet en de Huurprijzenwet - het gehele wettelijke huurrechtsysteem definitief werd ingebed in titel 7.4 van het Burgerlijk Wetboek.

In het boek komt de nieuwe regelgeving zeer uitvoerig aan de orde en wordt deze becommentarieerd aan de hand van de parlementaire geschiedenis die eraan ten grondslag ligt. Tevens is de meest recente rechtspraak verwerkt. Deze zesde druk is bijgewerkt tot mei 2014.

Huurrecht bedrijfsruimte volgt de systematiek van de nieuwe wettelijke regeling en gaat in op alle problemen van de huurrechtpraktijk waar deze de huur en verhuur van commercieel vastgoed betreffen. Onder meer is voorzien in:
- een diepgaande behandeling van het huurrecht bedrijfsruimte
- verwijzingen naar de Parlementaire Geschiedenis
- verwijzingen naar alle toepasselijke hoge en lage rechtspraak
- uitvoerige rechtsvergelijkende studies
- intensieve behandeling van aanpalende onderwerpen en rechtsgebieden
- kritische analyses op de kernonderdelen van de nieuwe wet
- praktische tips
- concrete voorstellen voor nieuwe wetgeving.

Verder is er ruime aandacht voor historische ontwikkelingen en is veel aandacht besteed aan leesbaarheid (alle verwijzingen zijn in voetnoten geplaatst) en gebruiksgemak (opgenomen zijn een zeer uitgebreid trefwoorden- en jurisprudentieregister).

Huurrecht bedrijfsruimte is bij uitstek bestemd voor juristen en praktijkbeoefenaars die volledig geïnformeerd willen zijn, op de hoogte willen zijn van de laatste stand van zaken en een gedegen naslagwerk in begrijpelijke taal binnen handbereik willen hebben.

Details:

Auteur(s)G.M. Kerpestein
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012392457
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's948
Verschijningsdatum
SerieHuurreeks
Afmetingen238 x 171 x 49 mm.
Gewicht1585 gr.

Recent bekeken producten