Ik heb er slechts een nul af gedaan

G. Lubberhuizen • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zestig jaar nadat Geert Lubberhuizen De Bezige Bij oprichtte en tien jaar nadat zijn biografie verscheen, is er nu een royale keuze uit de duizenden brieven van en aan de legendarische uitgever. Het is een even rijk als verrassend boek met brieven van zulke uiteenlopende auteurs als H.H. ter Balktl, Remco Campert, Hugo Claus, Jan Cremer, Jules Deelder, Lucebert, Jaap Harten, Willem Frederik Hermans, Kees van Kooten, Harry Mulisch, Gerard Reve, Marten Toonder en Simon Vinkenoog. Zij legden hun ziel bloot aan hun uitgever en die op zijn beurt spoorde zijn auteurs aan om altijd maar door te gaan met schrijven.

Lubberhuizen was in staat om met zijn korte lapidaire briefjes zijn auteurs, en zij die dat wilde worden, tot gepassioneerde epistels te prikkelen. Vaak gaat het in deze brieven over geld en afspraken, maar door de mededelingen van zakelijke aard schijnt steeds het Bij-gevoel: we behoren tot dezelfde familie.

Hans Renders heeft uit openbare, zoekgewaande en particuliere collecties een prachtige verzameling brieven bij elkaar gebracht.

Details:

Auteur(s)G. Lubberhuizen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023416456
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's263
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 24 mm.
Gewicht309 gr.  

Recent bekeken producten