In gesprek met mijzelf

Nelson Mandela • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

In gesprek met mijzelf is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bestseller Nelson Mandela voor €12,50

 

In deze autobiografie is Mandela icoon noch heilige; hier is hij gewoon een mens van vlees en bloed. Dit is een zeldzame kans om tijd door te brengen met Nelson Mandela; met hem in contact te komen, in zijn eigen stem: direct, helder en intiem.

In gesprek met mijzelf toont het persoonlijke leven van Mandela: van brieven die hij heeft geschreven tijdens de moeilijkste momenten van zijn gevangenschap tot het manuscript van het ongepubliceerde vervolg op zijn biografie De lange weg naar de vrijheid. Het boek is een persoonlijk verslag, vanaf het eerste ontwaken van zijn politieke geweten tot en met zijn glansrol op het wereldtoneel. Dit boek geeft de lezer toegang tot het leven van de unieke persoon achter de publieke figuur.

 

Nelson Mandela werd geboren in Zuid-Afrika op 18 juli 1918. In 1944 werd hij lid van het ANC en was sindsdien betrokken bij het verzet tegen het regime van apartheid. Tot hij in 1962 werd gearresteerd, waarna 27 jaar gevangenschap volgde. Nadat hij in 1990 werd vrijgelaten, kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de vrede en werd hij in 1994 de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika. Op 5 december 2013 is Mandela in zijn huis in Johannesburg op 95-jarige leeftijd overleden.

Dit boek in de pers

Dat ook Mandela feilbaar is, lijkt zijn onaantastbare imago ander dan hij beoogt, juist eerder te versterken. Iets soortgelijks geldt voor In gesprek met mijzelf. De brieven van Mandela, waaruit twijfel, angst en wanhoop spreken, maken zijn geschiedenis slechts aangrijpender.  
NRC  

Een schatkist vol wetenswaardigheden en nieuwtjes over de anti-apartheidsstrijder die uitgroeide tot icoon.  
De Volkskrant  

In zijn cel [op Robbeneiland] probeerde ik me Mandela voor te stellen - de legende die de geschiedenis heeft veranderd - als de Mandela die zoveel heeft opgeofferd voor die verandering. In gesprek met mijzelf bewijst de wereld een enorme dienst: het geeft een beeld van Mandela als mens.  
BARACK OBAMA  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over mensenrechten
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Nelson Mandela
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Rob de Ridder
ISBN9789000350001
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 35 mm.
Gewicht562 gr.

Recent bekeken producten