Jimi Hendrix - In zijn eigen woorden

Jimi Hendrix • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Jimi Hendrix - In zijn eigen woorden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jimi Hendrix
In zijn eigen woorden

Het persoonlijke verhaal van het oorspronkelijkste gitaartalent van de twintigste eeuw.
Jimi Hendrix (1942-1970) maakte furore als de flamboyantste gitarist van de jaren zestig. Onder meer door zijn inventieve gebruik van ongewone en open akkoorden, feedback, distortion en het wahwah-pedaal bracht hij een revolutie in het gitaarspelen teweeg. In zijn songteksten, onder meer Purple Haze en The Wind Cries Mary, uitte hij zich als een poëtische mysticus met een spirituele inslag. Voor elke rock- en popfan, voor elke muzikant, van amateur tot professional, is de naam Jimi Hendrix magisch-legendarisch.
De afgelopen twee decennia verzamelden producer Alan Douglas, een goede vriend van Hendrix, en documentairemaker Peter Neal vrijwel alles wat van de rocklegende Hendrix beschikbaar is aan interviews, persoonlijke aantekeningen, gesproken tekst, uit film, radio en documentaire, en plaatsten dit alles in chronologische volgorde.
Het resultaat is een uniek journalistiek project dat leest als een gesproken biografie. De bevlogenheid spat van de pagina's. Hendrix spreekt over zijn jeugd, zijn muzikale invloeden, zijn gitaren, zijn drugsgebruik en over zijn persoonlijke leven in het algemeen, van zijn jeugd tot enkele dagen voor zijn dood in 1970.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het eerlijke verhaal van de grote Jimi Hendrix

Ik denk dat iedereen wel weet wie Jimi Hendrix was. Hij was immers de grootste, beste en zeker bekendste gitarist van de vorige eeuw. Deze biografie is een collectie van alle woorden die Hendrix ooit over zichzelf heeft gesproken: interviews, brieven, songteksten en verhalen van mensen die hem kenden. Het is uiteindelijk een schitterend beeld geworden van een invloedrijk muzikant die niet kon omgaan met zijn roem, maar toch een intelligente en liefdevolle filosoof was. Alles komt aan bod, van zijn relatie met zijn moeder tot aan zijn drugsgebruik. Dit is het ultieme boek over een van de grootste gitaristen ooit, iets wat elke muziekliefhebber gelezen moet hebben.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over muziek
  • toegankelijke boeken over het echte leven

Details:

Auteur(s)Jimi Hendrix
UitgeverijLuitingh
Vertaler(s)Robert Vernooy
ISBN9789024563494
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 22 mm.
Gewicht541 gr.

Recent bekeken producten