Integratie en naturalisatie Burgerzaken voor vreemdelingen

J.M. Otten, T.J. de Bruin • Paperback

€ 43,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Nederland treffen wij zo'n 190 verschillende nationaliteiten aan. Een groot aantal personen heeft zelfs twee of meer nationaliteiten. Vroeg of laat krijgen zij te maken met de vraag welke consequenties die vreemde nationaliteit voor hen zelf of hun kinderen met zich brengt waneer zij bijvoorbeeld een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaan of wanneer hun huwelijk of partnerschap wordt ontbonden.
Welke regels zijn van toepassing op hun huwelijk, het geregistreerd partnerschap of de ontbinding ervan? Hoe zit het met de afstamming ten aanzien van kinderen? Kan een kind hier wel worden erkend of gewettigd en welke naam verkrijgt een kind? Behoudt de vrouw door het aangaan van een huwelijk wel haar eigen naam? Worden buitenlandse rechterlijke beslissingen of rechtsfeiten zoals een naamswijziging of een leeftijdsherziening hier wel erkend?
Dit handzame boekje gaat met behulp van praktische voorbeelden in op de Nederlands internationaal privaatrechtelijke regels die van toepassing zijn op de meest voorkomende vragen aangaande het personeel statuut van vreemdelingen in Nederland.

Details:

Auteur(s)J.M. Otten, T.J. de Bruin
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012380522
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's152
Verschijningsdatum
SerieIntegratie en naturalisatie
Afmetingen240 x 170 x 5 mm.
Gewicht267 gr.

Recent bekeken producten