Iris was haar naam

Toni Coppers • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Iris was haar naam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Liese heeft een grote stap gezet: ze is commissaris geworden bij de Crim, de moordbrigade van de federale politie. Het team van Liese bestaat uit Niels Hoogvliet, Sura Droste en Christophe Dayez.

Natuurlijk houdt zij haar boon voor kunstcriminaliteit. Niet voor niets is de estheet Simon de Veere haar vriend. Op een late zondagochtend komen Liese en Sura samen op de Bundersdreef in het Zoninwoud waar boswachter Raes een lijk gevonden heeft. Het blijkt te gaan om Ren Molenveld, kolonel bij de NAVO. Het onderzoek voert Liese naar Frank Vervaet, een oude vriend uit het leger. Hij woont aan de rand van het bos en heeft geen sluitend alibi, ofschoon zijn invalide vrouw zegt dat hij op de dag van de moord onafgebroken voor haar gezorgd heeft. Liese voelt een onderhuidse spanning bij het koppel. Haar aandacht is vooral gewekt wanneer zij verneemt dat Frank onlangs zwaar toegetakeld is geweest. Een week voor de moord is Frank ook nog met Ren gezien. Wat verbergt Vervaet en wat is de link tussen hem, Molenveld en Patrick Bauwens, wiens lijk ook in het Zoniënwoud aangetroffen wordt? Bauwens draagt een stukje papier bij zich met daarop de tekst: 'Iris was haar naam.' Iris blijkt een meisje dat drie jaar geleden spoorloos verdwenen is.


Dit boek in de pers

Toni Coppers weet een heel slim en geloofwaardig verhaal in elkaar te zetten.  
Vrij Nederland  

Iris was haar naam ademt menselijkheid uit, de dialogen lijken levensecht. Tussendoor prikkelt Coppers de lezer met politieke beschouwingen, absurde taaltoestanden in Brussel, moppen met een baard en sfeerbeelden uit het Zoniënwoud. De man amuseert zich als hij schrijft.  
Hebban.nl  

Details:

Auteur(s)Toni Coppers
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789022332856
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
SerieLiese Meerhout
Afmetingen216 x 141 x 25 mm.
Gewicht436 gr.

Recent bekeken producten