Jan Hoek

• Paperback

€ 24,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Professor Jan Hoek is een veelzijdig theoloog. Naast en na zijn bezigheden als gemeentepredikant nam hij deel aan synodewerk, leverde hij zijn bijdrage aan het jeugdwerk en was hij vele jaren actief in het onderwijs. Ook in de beoefening van de theologie legde hij een brede belangstelling aan de dag. Zijn dissertatie betrof een kerkhistorisch onderwerp. Gaandeweg verlegde zijn aandacht zich naar ethische thema's, om zich vervolgens te verdiepen in vragen van dogmatische aard. Op al deze deelgebieden heeft hij zijn sporen verdiend door het houden van lezingen en het schrijven van artikelen en boeken.
Deze uitgave ter gelegenheid van zijn afscheid als bijzonder hoogleraar vanwege de Gereformeerde Bond in Groningen is een veelkleurig boeket. Naast biografische aspecten komen tal van thema's aan de orde die Jan Hoek in zijn werkzame leven hebben beziggehouden. De auteurs zijn - naast zijn zoon Cees - werkers in de kerk of in het onderwijs die zijn pad op enig moment hebben gekruist of met wie hij gedurende kortere of langere tijd heeft samengewerkt.

Aan de bundel, die verschijnt onder redactie van M. van Campen en P.J. Vergunst, werken verder mee dr. A. van de Beek, N. Belo, dr. H. van den Belt, dr. K. Blei, dr. T.A. Boer, dr. G. van den Brink, dr. R.P. de Graaf, ds. C. Hoek, dr. G.H. van Kooten, dr. M.J. Paul, dr. W. Verboom en drs. G.F. Willemsen.

Details:

UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023970514
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen227 x 147 x 17 mm.
Gewicht282 gr.

Recent bekeken producten