Jeugdpsychiatrie en Recht

• Paperback

€ 94,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bij de diagnostiek van en zorg voor problematische kinderen, jongeren en gezinnen zijn veel professionals en instanties betrokken. De betreffende wetgeving en het zorgveld zijn de laatste jaren sterk veranderd. Dat heeft gevolgen voor de uitvoeringspraktijk. De toenemende wet- en regelgeving in de zorg maakt het er voor de betrokken professionals niet gemakkelijker op. Die dynamiek vraagt om duidelijkheid en overzicht, en daarin voorziet deze geheel herziene druk van Jeugdpsychiatrie en recht.

De derde druk verschilt qua opzet en indeling wezenlijk van zijn voorganger. Het boek telt vijf delen: 1. Wet op de Jeugdzorg, 2. Problematische opvoeding, psychosociale problemen en psychiatrische stoornissen, 3. Forensische diagnostiek en 4. Forensische zorg. Elk deel wordt voorafgegaan door een redactionele leeswijzer. Deel 5 met de bijlagen, de literatuurlijst, de lijst van afkortingen en het register completeert het geheel. Alle bestaande bijdragen zijn geactualiseerd, voorzien van casuïstiek en in sommige gevallen ook uitgebreid. Daarnaast is er een groot aantal nieuwe bijdragen opgenomen. Gebleven is het feit dat elk onderwerp wordt behandeld aan de hand van de driedeling: 'wetgevend kader', 'uitvoeringspraktijk' en 'relevantie voor het psychiatrisch handelen'.

'Jeugdpsychiatrie en recht' is bestemd voor hen die werkzaam zijn in het onderwijs, de jeugdzorg, de gezondheidszorg, de psychiatrie, de jeugdbescherming, de politie en de rechtspleging. Daarnaast is de uitgave een belangrijke bron van informatie voor de wetgevende macht, ministeries, provincies, de verschillende inspecties, betreffende koepels, instituten, beroepsorganisaties en diverse adviesraden. Dankzij het modulaire karakter leent het boek zich ook uitstekend voor onderwijsdoeleinden.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023248941
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's600
Verschijningsdatum
Afmetingen244 x 173 x 32 mm.
Gewicht1106 gr.

Recent bekeken producten