Jij, mijn adem

Sytze de Vries • Hardcover

€ 32,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De aloude Psalmen roepen meermalen op om het nieuwe lied te zingen. Want de reputatie van Gods grote daden verbleekt tot een echo, wanneer niet iedere generatie opnieuw zijn eigen ervaring daarmee verwoord. ¿Nieuw vuur oprakelen in oude woorden¿ is dan ook wat Sytze de Vries alweer dertig jaar lang niet laten kon. Met taal die ontvonkt aan de taal van de Schrift, maar die zoekt te aarden in wie en wat wij zijn. In de beeldtaal, die de poëzie eigen is.
Naast de onberijmde teksten zijn in deze bundel ruim 200 liedteksten verzameld, op bekende of nieuwe melodieën, meestal van de hand van de musici met wie hij in deze jaren samenwerkte.

Tegelijk met deze bundel is verschenen een CD onder dezelfde titel met een selectie van liederen uit deze uitgave (ISBN 978 90 239 6726 2).

Sytze de Vries (1945) is theoloog, dichter en tekstschrijver. Jarenlang was hij predikant en werkte hij bij de radio. Hij beheert nu ¿De Vertaalslag¿, werkplaats voor het Woord in toon, taal en teken. Hij legt zich toe op het schrijven en het geven van lezingen, cursussen en adviezen.

Details:

Auteur(s)Sytze de Vries
UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023967255
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's371
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 27 mm.
Gewicht508 gr.  

Recent bekeken producten