Johannes Damascenus & Theodorus Abu Qurra

Theodorus Abu¯ Qurra • Paperback

€ 24,25

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit eerste theologische debat tussen christenen en moslims brengt de moderne lezer terug bij de bron, bij het punt waar de discussie die onze tijd beheerst, is begonnen.

De teksten in dit zesde deel van de Ad Fontes-reeks staan in het teken van de controverse, maar zijn ontstaan in een tijd waarin de betrekkingen tussen christenen en moslims eigenlijk niet onder grote spanning stonden. In de loop van de zevende eeuw kwamen grote delen van de Griekstalige wereld onder invloed van de islam. De snelle verspreiding van de nieuwe religie in van oudsher christelijke gebieden zorgde aan beide kanten voor een sterke reactie. Tot de eerste grote woordvoerders in het debat behoren de theoloog Johannes van Damascus (± 675-750) en zijn jongere tijdgenoot Theodorus Abu Qurra. Deze polemiek is een woordenstrijd tussen ontwikkelde mensen op een niveau dat in Europa zelden is geëvenaard.

Michiel Op de Coul (1961) is classicus en vertaler en als gastonderzoeker verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Marcel Poorthuis is docent interreligieuze dialoog aan dezelfde faculteit.

Details:

Auteur(s)Theodorus Abu¯ Qurra
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
Vertaler(s)Marcel Poorthuis, Michiel op de Coul
ISBN9789021142821
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's197
Verschijningsdatum
Afmetingen217 x 134 x 17 mm.
Gewicht301 gr.

Recent bekeken producten