Jongens zijn 't

Angela Crott • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Jongens zijn 't is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Baldadig, beweeglijk, lawaaierig en lui zijn jongens altijd geweest.' - Angela Crott Jongens hebben het moeilijk: ze halen lagere cijfers dan meisjes, haken eerder af op school, en volgen een opleiding op een lager niveau. Ook hebben steeds meer jongens ADHD, en ritalin wordt schrikbarend vaak voorgeschreven. Maar volgens historica Angela Crott is er met de jongens van tegenwoordig niets aan de hand, en bestaat ADHD niet. Aan de hand van honderd jaar opvoedingsliteratuur en haar eigen ervaring als onderwijzeres en moeder van twee zoons, schetst Crott onze veranderende samenleving, die typisch jongensgedrag steeds minder waardeert. Jongens hebben geen probleem, wij hebben een probleem met jongens. De eisen die ouders, school en de maatschappij aan jongens stellen doen hun geen goed. Wat hebben jongens wel nodig? Later naar de crèche, stevig ouderlijk gezag, korter en gescheiden onderwijs, en meer begrip voor jongenseigenschappen. Angela Crott (1955) is oud-onderwijzeres, historica en moeder van twee zoons. In 2011 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift 'Van hoop des vaderlands naar ADHD'er. Het beeld van de jongen in opvoedingsliteratuur (1882-2005). Eerder schreef ze 'Is mijn zoon een macho? Over het opvoeden van jongens.' 'Mooie historische analyse [...] Red de jongen, hij is het waard.' Aleid Truijens, de Volkskrant

Dit boek in de pers

Crott schreef een geweldig gedocumenteerd, tegendraads en vrolijk boek, dat op alle pabos en lerarenopleidingen tot de lesstof mag behoren.  
De Volkskrant  

Helder verwoord en daardoor geschikt voor een groot publiek.  
Trouw  

In Jongens zijn 't breekt historica en oud-onderwijzeres Angela Crott een lans voor jongens en mannen. [...] Deze overzichtsstudie stelt fundamentele vragen over de toename van jongensziekten als ADHD en autisme en geeft een kader waarbinnen het baldadige jongensgedrag kan worden begrepen.  
8Weekly  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over onderwijs
  • leerzame boeken in toegankelijke stijl

Details:

Auteur(s)Angela Crott
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025439613
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 35 mm.
Gewicht517 gr.  

Recent bekeken producten