Josephine

Heather Webb • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Josephine is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Joséphine' van Heather Webb is een heerlijke roman over de arme plantersdochter Rose die de wereld zou veranderen als Keizerin Joséphine.

Rose Tascher is net zestien als ze haar vaders plantage op Martinique verruilt voor het verre Parijs. Met haar hoofd vol dromen over het hofleven en haar knappe verloofde Alexandre, de zoon van een Marquis, is ze niet voorbereid op de realiteit. Het is 1779, en haar man Alexandre is te druk met zijn legerpositie en zijn eigen plezier om zich veel aan haar gelegen te liggen.
Rose weet op eigen kracht een netwerk op te bouwen van rijke vrouwen en hun invloedrijke mannen - een leven van knappe minnaars en uitbundige feesten - tot de Revolutie uitbreekt en ze als adellijke vrouw opeens aan de kant van de verliezers staat. Terwijl haar man en velen van haar vrienden vallen onder de guillotine, moet ze alles op alles zetten om te overleven.
Onder het nieuwe regime vindt Rose zichzelf opnieuw uit als Joséphine, een jonge en mooie socialite. Maar haar schoonheid en jeugd beginnen haar te verlaten, en ze ziet zich gedwongen te kiezen tussen de onzekerheid van een onafhankelijk bestaan en de veiligheid van een huwelijk. Dan dient zich een aan populariteit winnende Corsicaanse generaal aan, die haar vurig de liefde verklaart en haar zijn vrouw wil maken. Zijn naam: Napoleon Bonaparte...

'Joséphine' is het verhaal van een sterke vrouw die de wereld naar haar hand zette in haar zoektocht naar liefde en zekerheid. Voor haar romandebuut brengt Heather Webb de persoon achter de historische figuur tot leven.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De complete biografie van de zowel machtige als machteloze vrouw van Napoleon Bonaparte

Joséphine de Beauharnais zal een naam zijn die veel belletjes laat rinkelen. Zij is vooral bekend als de vrouw van. De vrouw van Napoleon Bonaparte, om precies te zijn. Kate Williams, bekend van de BBC, schreef in deze biografie over een belangrijke periode in de geschiedenis van Frankrijk: het huwelijk van Joséphine en Napoleon. Zij was een vrouw van belang, met een grote invloed op de grootse kleine keizer, maar werd uiteindelijk genadeloos aan de kant geschoven. Met hulp van brieven, verslagen en verscheidene andere gegevens wordt haar leven chronologisch – en zeer diepgaand – beschreven. Een complete biografie van wel 400 pagina's dik die geen enkele steek laat vallen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Heather Webb
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Erica Feberwee
ISBN9789032514518
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 36 mm.
Gewicht553 gr.

Recent bekeken producten