Joséphine

Kate Williams • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Joséphine is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte. Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk. Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten. Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal - een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Historica Kate Williams (1974) studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op bbc en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth ii, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson.

Dit boek in de pers

In een kleine vierhonderd paginas schetst ze een beeld van een ambitieuze, gewiekste, spilzieke, niet erg betrouwbare levensgenietster.  
NRC  

Een schitterende biografie.  
De Volkskrant  

Kate Williams is een van onze beste jonge historici.  
The Independent  

Zonder ook maar een langdradige alinea weet ze op minutieuze wijze het verhaal te vertellen van de slavernij op Martinique, de Franse Revolutie en de Parijse beau monde. Het knappe is dat ze Napoleons opkomst, succes en zijn neergang beschrijft als decor van het verhaal over de keizerin.  
Historisch Nieuwsblad  


Reviews & recensies

Opkomst en ondergang van een legendarische keizerin

Het zou de trotse Napoleon Bonaparte vermoedelijk maar matig hebben bevallen: dat zijn opkomst, succes en neergang nog eens tot decor zou worden gereduceerd – van het levensverhaal van zijn eerste echtgenote Joséphine de Beauharnais. Toch is dat precies wat de Britse historica Kate Williams in dit schitterende boek heeft gedaan. Joséphine, een West-Indische schoonheid, ontmoette de lompe, zes jaar jongere Napoleon toen hij nog een onbekende militair uit Corsica was. In 1796 vroeg hij haar ten huwelijk. Acht jaar later, in 1804, werd Joséphine door Napoleon tot keizerin gekroond, nadat hij eerst zichzelf de kroon had opgezet. Omdat er geen troonopvolger werd geboren, werd ze in 1810 door haar man aan de kant gezet. Vier jaar later overleed de pas 50-jarige Joséphine, volgens haar hofdames van verdriet.Het verhaal was er al, het boek nu ook - met dank aan Kate Williams. Een fascinerende en meeslepende historische reis aan de hand van Joséphine. Een vrouw met slechts een bijrol in de Franse geschiedenis, maar wel een bijzondere bijrol.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Kate Williams
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Lisa de Groot
ISBN9789035142732
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 137 x 36 mm.
Gewicht583 gr.  

Recent bekeken producten