Karl Marx: grootheid en illusie

Gareth Stedman Jones • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 39,99

Overal elders € 49,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 03-03-2017

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Uniek boek over de aartsvader van het communisme

De 19de eeuw was een periode van ongekende veranderingen. Intellectueel, sociaal, economisch, religieus, technologisch – de uitdagingen waren groter dan ooit. Afstanden werden kleiner, steden groeiden en de nieuwe fabrieken leverden een golf van uitvindingen op. In de nasleep van de Slag bij Waterloo vond tegelijkertijd Europa-breed een debat plaats over de werkelijke betekenis van de Franse Revolutie en de hoop en angsten die deze had voortgebracht. Midden in deze discussie staat Karl Marx, de zoon van een Joodse bekeerling uit het Rijnland, een man die zijn hele leven zou wijden aan de studie naar de raadsels en paradoxen van de 19de-eeuwse wereld.

Gareth Stedman Jones neemt de lezer mee naar de wereld van Karl Marx en de ontwikkeling van zijn gedachtegoed. Als geen ander slaagt hij erin de mens en zijn ideeën begrijpelijk te maken. Met als opvallendste onthulling dat Marx aan het eind van zijn leven zijn geloof in zijn communistische theorieën verloor en Het Kapitaal niet wilde voltooien omdat hij meende dat zijn analyses onjuist waren – iets wat zijn vriend, medewerker en volgeling Friedrich Engels wist te verdoezelen.

Gareth Stedman Jones is professor Ideeëngeschiedenis aan de Universiteit van Londen en een Fellow van King’s College, Cambridge, waar hij sinds 1997 als professor Politieke Wetenschap doceert. Hij is de veelgeprezen redacteur en commentator van de Penguin Classics Edition van Het Communistisch Manifest.

Details:

Auteur(s)Gareth Stedman Jones
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000351725
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's880
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.  

Recent bekeken producten