Kenau

Tessa de Loo • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Kenau is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vrij naar de gelijknamige film

Haarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreekwoordelijk geworden) vrouw uit één stuk en voor de duivel niet bang, roept zo’n driehonderd vrouwen op het noodlot niet af te wachten, maar hun lot zelf in de hand te nemen. Zij aan zij vechten ze vanaf de stadswallen met de soldaten. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe: ze gooien hete pek, kokende olie en brandende hoepels over de hoofden van de aanstormende vijand. De vrouwen worden gedreven door angst, omdat de Spanjaarden kort daarvoor een waar bloedbad hebben aangericht onder de vrouwen en kinderen van Zutphen en Naarden.
Kenau vertelt het pakkende verhaal van een moedige Hollandse vrouw in oorlogstijd, gebaseerd op een aantal waargebeurde voorvallen in een barre, maar belangrijke episode van onze geschiedenis.

Begin 2014 gaat de film Kenau in première, van de makers van Süskind en Zwartboek (Fu Works), met hoofdrollen van Monic Hendrickx en Barry Atsma.

Dit boek in de pers

Een levendige manier van vertellen, alsof het allemaal gisteren gebeurde. De Loo weet er tot het eind een montere, frisse toon in te houden.  
NRC  

Meeslepend en levensecht. […] Een fraai, historisch verhaal over wraak, moed en liefde dat vraagt om doorlezen. Verduveld knap.  
ZIN  


Reviews & recensies

Het legendarische verhaal van een vrouw met lef

Het was een barre periode in onze geschiedenis: het beleg van Haarlem in 1572. De stad wordt belegerd en de inwoners langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer is een sterke vrouw, die na het overlijden van haar man de leiding heeft over een scheepswerf en houthandel in Haarlem. Als de Spanjaarden na bloedbaden in Zutphen en Naarden oprukken naar Haarlem neemt Kenau het voortouw en roept ze alle vrouwen van de stad op om zich met hand en tand te verdedigen. Samen met de soldaten vechten ze vanaf de stadswallen, zoals we dat vanuit de geschiedenis kennen: met hete pek, kokende olie en brandende hoepels. Het is een spannend verhaal over een moedige vrouw in oorlogstijd. Verfilmd met Monic Hendriks en Barry Atsma in de hoofdrol. Het is een stukje geschiedenis dat ik niet goed kende, het verhaal heeft me gegrepen en ik ben heel benieuwd naar de film.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over feminisme
  • meeslepende oorlogsverhalen

Details:

Auteur(s)Tessa de Loo
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029588461
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 25 mm.
Gewicht387 gr.  

Recent bekeken producten