Kijken naar voetbal

Ruud Gullit • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,90

Overal elders € 19,88

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Kijken naar voetbal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Originele analyses, verrassende observaties en anekdotes zoals alleen Ruud Gullit ze kan vertellen zorgen ervoor dat je voorgoed anders voor de televisie - of in het stadion - zit.

Gullit beschrijft hoe zijn tactisch inzicht als speler groeide met iedere stap die hij in zijn imposante carrière maakte. In elk team werd hij op een andere positie neergezet (van laatste man tot rechtshalf, tot spits), waardoor hij zich steeds aan nieuwe situaties moest aanpassen.

Tegenwoordig ziet hij als analist honderden wedstrijden per jaar. In zijn boek vertelt hij voor het eerst op welke manier hij een wedstrijd "leest", hoe hij binnen vijf minuten kan zien of een vleugelaanvaller zijn man voorbij zal komen, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten (en dus tot winst) leidt.

Ruud Gullit is een van Nederlands beste voetballers ooit. Als speler bij o.a. Feyenoord, PSV en AC Milan werd hij diverse malen landskampioen. In 1988 was hij aanvoerder van het Nederlands kampioenselftal. Met AC Milan won hij daarna twee keer de Europa Cup I en kreeg hij de prestigieuze Ballon d'Or. Tegenwoordig werkt hij als voetbalanalist bij SBS6 en de BBC. Hij schrijft zijn boek samen met Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooie visie van assistent-bondscoach Ruud Gullit op het voetbalspel. Leerzaam ook en goed geschreven. We kunnen ons voordeel doen met zijn inzichten!

Mooi dit boek vol met analyses over het voetbalspel. Een ding loopt als een rode draad door zijn verhaal heen en keert steeds terug: vooruitdenken. Gullit vergelijkt het met autorijden., waar je je in het rijgedrag van andere automobilisten moet verdiepen. Goede voetballers anticiperen ook, en deze eigenschap heeft hij tijdens zijn actieve carrière als vanzelfsprekend ontwikkeld. “Als spits wist ik wat de laatste man dacht, en daar anticipeerde ik op”, zo zegt hij. Dit boek verschijnt op een moment dat het slecht gaat met het Nederlandse voetbal. Alle reden om het eens goed te lezen, want Gullit is niet de eerste de beste. Hij pleit er bijvoorbeeld voor om in jeugdopleidingen aandacht te besteden aan verschillende spelsystemen. Iets waar Johan Cruijff nooit van wilde weten. Die zweerde bij 4-3-3.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Ruud Gullit
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026336041
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 25 mm.
Gewicht395 gr.  

Recent bekeken producten