Kijkwijzer naar EHBO. Interactieve simulaties op 3 niveaus in 3 talen

Kristine de Martelaer, Veerle Raemdonc • Paperback

€ 46,65

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het pakket Kijk wijzer naar EHBO bevat didactisch materiaal bestaande uit kaarten met EHBO-simulaties voor het basis-, secundair en hoger onderwijs, jeugd-verenigingen, sportclubs of eerstehulpopleidingen in diverse contexten.

De inhoud is gebaseerd op internationale evidence-based richtlijnen en kan als aanvulling gebruikt worden bij bestaand materiaal zoals handboeken, dvd's of websites. De bundel kaarten wil vooral begeleiden in het aanleren van de juiste handelingen en denkwijzen in de meest voorkomende EHBO-situaties. Een handleiding geeft de noodzakelijke informatie om met de kijkwijzers aan de slag te gaan. Op die manier treedt de lesgever/begeleider als coach op om jongeren gericht aan het werk te zetten.

Door de opsplitsing in drie niveaus is de opbouw op inhoudelijk en didactisch vlak in leerlijnen opgesteld. Dankzij de vertaling naar het Frans en het Engels komt dit leermiddel tegemoet aan de huidige onderwijscontext waarin meertaligheid en anderstaligheid niet meer weg te denken valt.

Het pakket is zeer educatief op het vlak van toegepaste EHBO-kennis en het oefenen van vaardigheden in realistische settings.

Over de auteurs:

KRISTINE DE MARTELAER is docente aan de VUB. Haar onderzoek en onderwijs hebben te maken met didactiek van de bewegingsvorming, EHBO, profiel en competenties van de leraar LO/sportvrijwilliger.

VEERLE VAN RAEMDONCK is lector binnen de lerarenopleiding van de Erasmushogeschool Brussel, waar ze naast haar onderwijsopdracht ook onderzoek omtrent leerstrategieën voor CPR uitvoert.

BART SOONS verzorgt opleidingen EHBO en reddend zwemmen aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Kristine de Martelaer, Veerle Raemdonc
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033486500
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen325 x 242 x 26 mm.
Gewicht1193 gr.  

Recent bekeken producten