Klaar met leven?

• Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat leert de klinisch praktijk ons over stervenkunst, verlangen naar de dood, het zelfgekozen levenseinde en angst voor de dood? Wat kan de psychologie bijdragen aan ondersteuning voor ouderen in hun allerlaatste levensfase?

Ouderdom en de dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als de dood komt, is het leven voltooid. Maar een leven kan al 'klaar' lijken voor de dood zich aandient. En andersom kan de dood al aankloppen terwijl iemand er nog absoluut niet klaar voor is. De naderende dood bij ouderen kent vele gezichten en brengt verschillende emoties, vragen en dilemma's met zich mee. Angst, onzekerheid en bezorgdheid kunnen tot wanhoop leiden. Gevoelens van eenzaamheid, van niet (meer) geliefd zijn of van anderen tot last zijn, kunnen verlangen naar de dood aanwakkeren.

De naderende dood raakt niet alleen de oudere zelf, maar ook de naasten en betrokken hulpverleners. Het vraagt veel professionaliteit om ouders en hun dierbaren in deze fase bij te staan.

Dit boek belicht het thema 'klaar met leven' vanuit een psychologisch perspectief. Het sluit aan bij vraagstukken waar professionals mee worden geconfronteerd in de praktijk en geeft handreikingen om ouderen bij te staan in hun verlangens, dilemma's en angsten ten aanzien van het levenseinde.

Het boek Klaar met leven? is geschreven voor psychologen, artsen, verpleegkundigen, geestelijke verzorgers en andere professionals die met ouderen werkzaam zijn. Het kan ook een inspirerende bron van informatie zijn voor ouderen zelf.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036810937
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 9 mm.
Gewicht214 gr.  

Recent bekeken producten