Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Henk Nouws • Paperback

€ 16,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is wonen als thuis. De bewoners vormen een klein gezin en ze hebben van alles te doen. De medewerkers geven ieder van hen persoonlijke aandacht en de familie is deelgenoot. Kleinschalig wonen is de beste oplossing voor mensen die de weg kwijt zijn.
Dit boek is een praktijkboek, gebaseerd op de ervaringen van tientallen mensen: mensen die in de zorg werken en familieleden van mensen met dementie. Zo helpt het boek medewerkers, familieleden en initiatiefnemers op weg.
De website www.wonenmetdementie.nl is aanvullend op het boek en geeft een actueel overzicht van kleinschalige projecten in Nederland.

Vanaf 2003 ontwikkelt de Stichting Wonen met Dementie activiteiten om kleinschalig wonen bekend te maken bij het publiek en het belang ervan onder de aandacht te brengen bij de politiek en beleidsmakers. De afgelopen jaren is kleinschalig wonen van utopie tot mainstream geworden. Dit boek is het sluitstuk van de stichting die daarmee wil stimuleren dat mensen - medewerkers, familie, managers, bestuurders - zelf nadenken over goede zorg en daar naar handelen met als rode draad: zorg voor een goede visie en deel die met elkaar. Kleinschalig wonen is geen trucje.

Henk Nouws, auteur van het boek, heeft zich vanaf 1999 sterk gemaakt voor kleinschalig wonen. Zijn drijfveer is de overtuiging dat de menselijke maat het beste organisatieprincipe is voor de zorg.

Details:

Auteur(s)Henk Nouws
IllustratorJoost Brouwers
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035231078
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Afmetingen205 x 141 x 7 mm.
Gewicht164 gr.

Recent bekeken producten