Klinische besluitvorming voor verpleegkundigen

Anneke de Jong, Marlou de Kuiper • Paperback

€ 45,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verpleegkunde is geen receptenwerk. Er is geen standaard die bij alle patiënten toepasbaar is. Het is maatwerk, anders gezegd vraaggestuurde zorg. Deze verpleegkundige zorg gaat uit van de individuele omstandigheden van de patiënt en heeft als doel het welbevinden en gevoel van veiligheid van de patiënt te vergroten. Als de patiënt zich gesteund voelt, ontwikkelt deze het zelfvertrouwen en de vaardigheden om de regie over zijn leven te (blijven) voeren.

De auteurs benoemen steeds wat er allemaal een rol speelt op het moment van besluiten en verwijzen waar nodig naar de bijbehorende kerncompetenties. De kunst is om alle kerncompetenties te laten samenkomen, zodat er juweeltjes van zorg ontstaan.
Achtereenvolgens komen aan de orde:
* de ethische aspecten in het licht van nationale en internationale codes;
* de inhoudelijke aspecten, anders gezegd alle klinische kennis die nodig is om een goed besluit te nemen, waar die kennis te vinden is en hoe je ermee kunt omgaan;
* de opvattingen over zorg in de maatschappij en welke invloed die hebben op professionele besluiten in de directe zorg;
* de theoretische achtergronden, het proces van besluitvorming in allerlei fasen en met allerlei betrokkenen, en hoe besluitvorming een rol speelt in de dossiervorming, maar ook in internationale classificatiesystemen.

'Klinische besluitvorming voor verpleegkundigen' is geschreven voor hbo-studenten verpleegkundigen.

Marlou de Kuiper en Anneke de Jong zijn allebei werkzaam als opleidingsmanager Master Zorgtraject Ontwerp bij het Centrum voor Verpleegkundige Studies aan de Hogeschool Utrecht.

Details:

Auteur(s)Anneke de Jong, Marlou de Kuiper
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035234987
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 171 x 14 mm.
Gewicht413 gr.

Recent bekeken producten