Klinische elektrocardiografie

A.A.M. Wilde, E. Robles de Medina, N.M. van Hemel • Paperback

€ 77,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De elektrocardiografie heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige onderzoekmethode, die veel informatie over het hartritme en onder bepaalde condities over structurele en functionele afwijkingen van het hart kan verschaffen. De methode is veilig, niet belastend voor de patient reproduceerbaar en relatief goedkoop. Elektrocardiografie heeft een onmisbare plaats gekregen als eerste gerichte laboratoriumtest bij de evaluatie van hartpatienten of patienten waarbij een hartaandoening vermoed wordt.
In dit boek ligt de nadruk op de uitleg van elektrocardiografische en elektrofysiologische concepten die aan de interpretatie van het ECG ten grondslag liggen en kunnen bijdragen aan een beter begrip van de diagnostische criteria. De auteur wijst op het belang van een systematische beoordeling van het ECG en interpretatie van de bevindingen in de context van de klinische bevindingen.

Dit boek is geschreven voor de training van artsen die zich uit hoofde van hun functie met de zelfstandige beoordeling van het elektrocardiogram (ECG) moeten of willen bezighouden. In de eerste plaats zijn dit arts-assistenten, huisartsen en verpleeghuisartsen, maar ook internisten en cardiologen die hun kennis op het gebied van de elektrocardiografie willen opfrissen. Diverse onderdelen zijn zeer geschikt voor algemeen geinteresseerde artsen, medisch studenten en verpleegkundigen met ruime ervaring in de hartbewaking, die zich in de principes van de elektrocardiografie willen verdiepen

Details:

Auteur(s)A.A.M. Wilde, E. Robles de Medina, N.M. van Hemel
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031313983
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's280
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 13 mm.
Gewicht622 gr.  

Recent bekeken producten