Kluwer belastingwijzers Belastingcontrole

Marcel Snippe, Robert Kamerling • Paperback

€ 54,51

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Belastingcontrole is de meest indringende vorm van toezicht die de Belastingdienst kan uitoefenen. Een controlemedewerker wil van alles tot op detail op de hoogte worden gesteld. Hij probeert zijn fiscale informatiepositie te optimaliseren. De grenzen voor dat verzamelen van informatie liggen vanwege het uitdeiende internationale netwerk, steeds verder. Daarnaast neemt het zicht van de fiscus door de informatisering en de digitalisering van de Belastingdienst steeds verder toe. Hierdoor kan de Belastingdienst steeds effectiever toezicht houden. En met de nieuwe controleaanpak kan de Belastingdienst het toezicht tevens efficiënter uitvoeren.

Echter, voor een belastingcontrole gelden wel spelregels. De term spelregel is met opzet gekozen. De spelregels, de rechten en verplichtingen, de niet zelden met elkaar conflicterende belangen van belastingbetaler enerzijds en Belastingdienst anderzijds, veroorzaken een zeker spanningsveld. Kennis van die spelregels is onontbeerlijk. Want hoever reiken de bevoegdheden van de fiscus?
Dit boek beschrijft de spelregels waaraan zowel de belastingbetaler als de fiscus zich moeten houden.

Uitvoerig gaat de auteur in op de gang van zaken bij een belastingcontrole. Zij bespreken stap voor stap de praktijk van een onderzoek, te beginnen bij de aankondiging. Aan welke voorschriften moet een administratie voldoen? Welke gegevens is de ondernemer verplicht te verstrekken en welke informatie hoeft hij niet te geven? Hoe zijn de bewaarplicht, de conversie en het meewerken aan een belastingcontrole geregeld? Ook de procedure rond derdenonderzoeken en waarnemingen ter plaatse wordt besproken.

Het boek geeft tevens antwoord op de vraag wat de consequenties kunnen zijn van het verwerpen van een administratie en gaat in op de sancties en verweermiddelen.

Details:

Auteur(s)Marcel Snippe, Robert Kamerling
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013112610
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieKluwer belastingwijzers
Afmetingen210 x 148 x 29 mm.
Gewicht714 gr.  

Recent bekeken producten