Koken con amore

Sophia Loren • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Het genot zetelt niet alleen in het gehemelte, maar ook in alle andere dingen die de maaltijd begeleiden.' Sophia Loren

In dit inspirerende, authentieke kookboek - oorspronkelijk verschenen in de jaren zeventig - geeft Sophia Loren meer dan 200 typisch Italiaanse recepten. Van pizza en risotto tot gefrituurde courgettebloemen en Napolitaanse carnavalskransjes: de allerbeste gerechten en lekkernijen uit Italië.

'Lorens klassieke Italiaanse recepten kun je met de beste wil van de wereld niet gedateerd noemen.' NRC Handelsblad

'Het beste boek van, door en over Sophia Loren blijft het van fabuleuze fotografie voorziene In cucina con amore uit 1971, waarin ze al haar geheime familierecepten deelt.' de Volkskrant

Sophia Loren is een van de grootste filmsterren ooit. Ze groeide op in de sloppenwijken van Napels in de jaren dertig en ze is trots op haar Italiaanse afkomst en familie. Sophia Loren is de belichaming van la dolce vita - en daar hoort ook de Italiaanse keuken bij.

Dit boek in de pers

Behalve een tweede voorwoord van Loren en een opgefriste lay-out is het boek intact gebleven. Gelukkig maar, want elke herziening zou het boek minder camp maken. Nu is het de perfecte mix tussen pakweg Ons kookboek van de KVLV, een scenario van Mad men en een culinaire reportage in Playboy. Met daarover een smaakvolle saus.  
De Standaard  

Voor wie niet alleen wil weten wat Italianen eten, maar ook hoe Nigella Lawson er in de jaren vijftig uit zou hebben gezien, is dit kookboek ideaal.  
NRC  

Het beste boek van, door en over Sophia Loren blijft het van fabuleuze fotografie voorziene In cucina con amore uit 1971, waarin ze al haar geheime familierecepten deelt.  
De Volkskrant  

Een collector's item was het. Een van de meest gewilde, niet meer verkrijgbare kookboeken van het land.  
Het Parool  

Hulde aan de schitterende fotografie bovendien met een altijd even wulpse Loren, maar nooit met het te maken gerecht. Kun je ooit genoeg krijgen van Sophia die een fazant aait? Dachten we al.  
ELLE ETEN  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aanrader voor iedereen, ook als je Sophia niet kent, maar wel van echt Italiaans eten houdt.

Sofia Loren is voor de jongere lezers misschien een totaal onbekende, maar voor de mensen boven de 35 zeker niet. Wat jong en oud niet kunnen ontkennen is de ongekende schoonheid van deze Italiaanse actrice. Haar boek ‘Koken con amore’ kwam origineel in 1971 uit en nu de diva 80 jaar is komt er een herdruk! Het facsimile is een slag kleiner dan het origineel, en de vormgeving is van deze tijd, maar geen zorgen! Want de prachtige cult-foto’s, die een mooi tijdsbeeld geven van de jaren ‘70, zitten er nog in. En natuurlijk staat het boek vol met Italiaanse recepten van de oude school. Zoals het hoort, zou je bijna zeggen. De meer dan 200 recepten zijn een schoolvoorbeeld van hoe de Italiaanse keuken werkt: met relatief weinig ingrediënten een goddelijk en puur gerecht maken. De bereidingen zijn beschreven alsof Sophia het je zélf vertelt terwijl ze staat te koken. Zo wordt elk recept meer een verhaal, als een reis door de keuken aan de hand van de meest legendarische actrices die ooit heeft geleefd. Tussen de verhaaltjes door word je getrakteerd op leuke stukjes over producten, etiquette, de Italiaanse gewoontes, noem maar op. Een aanrader voor iedereen, ook als je Sophia niet kent, maar wel van echt Italiaans eten houdt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Sophia Loren
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
Vertaler(s)Aniek Njiokiktjien
ISBN9789024567508
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's276
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 157 x 28 mm.
Gewicht735 gr.

Recent bekeken producten