Koningslichamen

Pierre Michon • Paperback

€ 14,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Pierre Michon heeft de (terechte) reputatie veel van zijn lezer te eisen, en men houdt hem voor saai (wat hij niet is),' aldus Michel Houellebecq. In zijn roman De kaart en het gebied beschreef hij Michons geboortedorp Châtelusle- Marcheix. Een eerbetoon? Nee, het bleek louter toeval, zo leerde navraag bij de schrijver. Maar Houellebecq bewondert Michon wel degelijk, zoals vele Fransen en een groeiend aantal Nederlanders en Vlamingen met hem. Nog dit jaar kreeg Michon de Marguerite Yourcenar-prijs voor zijn gehele oeuvre toegekend. Dankzij Rokus Hofstede is dat oeuvre vrijwel integraal in Nederlandse vertaling beschikbaar. Hofstede vertaalde alle hoofdwerken van Michon, waaronder Roemloze levens (2001) en De Elf (2011), beide fascinerende mengelingen van feit en fictie. Van het weinige nog onvertaalde is Corps du Roi, bekroond met de prestigieuze Prix Décembre, verreweg het belangrijkst. Ook in dit boek zijn historische feiten de aanleiding voor Michon om er op fabelachtige wijze op los te fantaseren. Koningslichamen bevat vijf verhalende essays waarin schrijvers en het kunstenaarschap centraal staan: over Faulkner, over Flaubert, over een gedicht van Victor Hugo en de paar keer in zijn leven dat Michon besloot te bidden, over Beckett en over een Arabisch jachttraktaat.

Dit boek in de pers

Het is geen gemakkelijke kost, dit kleine bundeltje verhalende essays van Pierre Michon, maar er staan zinnen in die een mystieke ervaring oproepen.  
De Volkskrant  

In zijn essays verwoordt Michon de noodzaak van literatuur in een briljante mengeling van humor, poëzie, verwarring en radeloosheid.  
NRC  

God en de literatuur: voor de Franse schrijver Pierre Michon komt dat op hetzelfde neer. Bij de ongekroonde koning van de Franse literatuur is zelfs de kleinste essaybundel verbaal vuurwerk.  
De Standaard  

Details:

Auteur(s)Pierre Michon
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
Vertaler(s)Rokus Hofstede
ISBN9789028261266
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen199 x 125 x 9 mm.
Gewicht126 gr.  

Recent bekeken producten