Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Filters

Filters

Pascale Naessens

We vinden Pascale een heldin. Want ze geeft ons ook zoete zondes. Desserts zijn per definitie ongezond, aldus Naessens, maar wel voedsel voor de ziel. En dit, lieve mensen, verklaart haar grote succes. Deels dan. Er is meer. Geen enkel levend wezen in de natuur eet namelijk alles door elkaar zoals de mens dat doet. Ons spijsverteringsstelstel is er simpelweg niet voor gemaakt. Als je dat wél doet, krijg je last van een opgeblazen gevoel, een dikke buik, slaperigheid. En dus komt het erop aan de juiste voedselcombinaties samen te stellen. Dát is de filosofie van Pascale Naessens in een notendop. Als model heeft ze tientallen diëten geprobeerd. Maar geen enkele werkte. Dus ging ze zelf aan de slag. Haar kookboekenoeuvre breidt zich maar uit. En terecht.

Lees meer

Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt groeide op met de bourgondische keuken en leerde de finesses in hotelschool Ter Duinen. Hij evolueerde van een eigenzinnige sterrenchef met een restaurant in Wortegem-Petegem en in de Ardèche tot Vlaanderens populairste televisiekok. Reeds jarenlang vergastte hij de kijkers van De perfecte keuken en SOS Piet op originele gerechten. Zijn boeken SOS Piet waren telkens meteen een regelrecht succes. Van zijn kookboeken werden ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Rachel Khoo

Rachel Khoo (28 augustus 1980) is een Britse kok, schrijver en presentatrice, met haar eigen BBC kookprogramma’s. Ze is ook oprichter en editor-in-chief van de online lifestyle magazine, Khoollect.

Zonder een woord Frans te spreken vertrok ze naar Parijs om de kunst van de Franse patisserie te leren. Ze kwam in de leer bij Le Cordon Bleu, de beroemde Franse kookschool. Zes jaar later heeft ze een appartementje in Parijs met een piepkleine maar o-zo-schattige keuken, een kookboek (The LittleParis Kitchen) en er is een serie op BBC2 met haar in de hoofdrol. Ook te zien in Nederland, en zeker de moeite waard.

Haar grote passie is koken en daarmee het overbrengen van liefde voor creatief en eenvoudig eten. Voor haar kookboek ‘Chez Rachel’ ontving zij internationaal lovende recensies.

Lees meer