Kredietverstrekking aan consumenten

J.M. van Poelgeest • Hardcover

€ 80,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Kredietverstrekking aan consumenten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De regelgeving met betrekking tot kredietverstrekking aan consumenten is voortdurend in ontwikkeling. Regelgeving op Europees niveau beïnvloedt de rechten en verplichtingen van de partijen die op de markten van de kredietverstrekking werkzaam zijn. Deze partijen hebben te maken met verschillende wetten, lagere regelgeving en gedragscodes.

Daarnaast zijn er interpretaties en leidraden van toezichthouders, rechterlijke uitspraken en uitspraken van klachteninstituten. Kortom, de partijen op deze markt hebben te maken met diverse en verspreide regelgeving waardoor het zicht op de van toepassing zijnde rechten en verplichtingen niet altijd volledig is. Daarbij is van belang dat er scherp toezicht wordt gehouden door de AFM.
De AFM heeft de afgelopen jaren dan ook diverse maatregelen genomen met betrekking tot partijen werkzaam op het gebied van kredietverstrekking. Om partijen die werkzaam zijn op of te maken hebben met de markt met betrekking tot kredietverstrekking een overzicht te geven van de regelgeving die voor hen relevant is, wordt in Kredietverstrekking aan consumenten de diverse regelgeving beschreven en toegelicht. Hierbij komen verschillende aspecten aan de orde zoals markttoetreding, overkreditering en zorgplicht.

Details:

Auteur(s)J.M. van Poelgeest
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013126822
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
SerieRecht en praktijk financieel recht
Afmetingen251 x 165 x 29 mm.
Gewicht821 gr.  

Recent bekeken producten