Kreutzersonate

Margriet de Moor • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Kreutzersonate is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De blinde muziekcriticus Marius van Vlooten is sinds een fataal verlopen verhouding in zijn jeugd nooit meer verliefd geweest. Vele jaren later reist hij naar een masterclass in Bordeaux, waar een jonge musicoloog hem een levendig portret schetst van de violiste Suzanna Flier en haar aan hem voorstelt.

Als Van Vlooten haar de eerste vioolpartij hoort spelen uit Janáceks strijkkwartet Kreutzersonate, verandert hij tegen wil en dank in een personage uit een tragedie die haar eigen onontkoombare verloop heeft. De emoties in dit nieuwe verhaal van Margriet de Moor worden opgeroepen door wat de personages zien, door wat ze niet (kunnen) zien en vooral ook door wat zij horen, in taal of muziek.

Met Kreutzersonate reageert Margriet de Moor niet alleen op Janáceks strijkkwartet, maar via dat werk ook op Tolstojs befaamde novelle, die op zijn beurt weer geïnspireerd was op Beethovens sonate. Met deze meeslepende roman geeft zij het gespreksthema van de meesters over liefde, passie en jaloezie een nieuwe draai.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over klassieke muziek
  • romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Margriet de Moor
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023464846
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's140
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 17 mm.
Gewicht183 gr.  

Recent bekeken producten