Kunst van hemel en aarde

Wessel Stoker • Paperback

€ 24,25

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ontdek de religieuze inzichten in het werk van vier grote kunstenaars: Wassily Kandinsky, Mark Rothko, Andy Warhol en Anselm Kiefer.

Kunst is vanouds van belang voor religie of spiritualiteit. Ook seculiere kunst zoals die in musea is te zien, kan spiritueel zijn. Over die kunst gaat het in dit boek.

Kandinsky, Rothko, Warhol en Kiefer maakten veel spiritueel werk. Hun werken laten steeds een eigen spiritualiteit zien, vaak los van de officiële religies. Wessel Stoker laat zien dat deze kunstenaars religieuze inzichten communiceren in beelden. In dit boek toont hij hoe zij de verhouding tussen hemel en aarde, hier en ginds verbeelden. Op deze manier brengt hij die eigen spiritualiteit scherp in beeld.

Wessel Stoker bekleedde de bijzondere leerstoel Esthetica aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is thans emeritus hoogleraar. Hij schreef verschillende boeken over godsdienstwijsgerige onderwerpen en redigeerde tal van bundels, zoals Roman & Religie. Bespiegelingen over godsdienst in 'Knielen op een bed violen' (2009) en Kunst en Religie (2011).

Details:

Auteur(s)Wessel Stoker
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143156
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's184
Verschijningsdatum
Afmetingen225 x 145 x 15 mm.
Gewicht361 gr.  

Recent bekeken producten