Kwantum

Manjit Kumar • Paperback

€ 36,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zonder de kwantumtheorie had de wereld zoals deze er nu uitziet nooit bestaan: computers en televisies zouden bijvoorbeeld niet werken. Kwantum is het eerste boek dat de dramatische geschiedenis van de kwantumtheorie - en daarmee het grootste intellectuele debat van de twintigste eeuw - voor een breed publiek beschrijft.

Centraal in Kwantum staat de discussie tussen Niels Bohr en Albert Einstein, die in 1927 in alle hevigheid ontbrandde. Bohr ging ervan uit dat de objectieve realiteit onkenbaar was. Einstein dacht dat er wel degelijk een wereld bestond die zich afspeelt buiten onze waarneming. Bohrs standpunt werd aanvankelijk algemeen geaccepteerd, maar Einstein werd - vijftig jaar na zijn dood - alsnog in het gelijk gesteld.

Behalve de grote maatschappelijke, politieke en filosofische veranderingen die de kwantumtheorie in de twintigste eeuw tot gevolg had, vertelt Kwantum ook het meeslepende verhaal van de strijd tussen twee complexe maar briljante geesten.

Dit boek in de pers

Een uitvoerig en briljant verslag van decennia van emotioneel beladen ontdekkingen en twisten, vriendschap en rivaliteit.  
THE GUARDIAN  

Details:

Auteur(s)Manjit Kumar
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Han Visserman
ISBN9789026321368
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's476
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 37 mm.
Gewicht593 gr.

Recent bekeken producten