Kwartet

Anna Enquist • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,00

Overal elders € 17,50

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 07-11-2017

Reserveer

Kwartet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van handeling is het centrum van de hoofdstad, rond het grote water nabij het gloednieuwe gerechtsgebouw en het in onbruik geraakte muziekcentrum.
‘Muziek, dat helpt,’ wist Reve. De vier leden van het strijkkwartet dat op gezette tijden samen musiceert weten het ook. Alle vier zijn ze op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

Dit boek in de pers

Op een originele en aanstekelijke manier geeft Enquist vorm aan dat cliché. Al lezende krijg je zin om Mozarts strijkkwartet in d-klein op te zetten. Enquist maakt tegelijk duidelijk hoe kwetsbaar muziek is. Haar roman is ook te lezen als een pamflet tegen bezuinigingen in de culturele sector. En een viool is een gebrekkig wapen in de strijd, zo blijkt bij de ontknoping.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over muziek
  • romans over de maatschappij

Details:

Auteur(s)Anna Enquist
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029504997
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.  

Recent bekeken producten