Latijn voor beginners

P. Jones • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het Latijn een dode taal? Integendeel. Het is een springlevende taal, waarin prachtige, spannende, liefdevolle en scabreuze verhalen en gedichten zijn geschreven. Maar ook is het een ingewikkelde taal, die niet zomaar aangeleerd kan worden, waardoor er slechts weinigen zijn die van al dat moois in de oorspronkelijke vorm kunnen genieten.
Dat kan anders. Daarom is er Latijn voor beginners, voor absolute beginners voor diegenen die hun weggezakte kennis van het Latijn willen opfrissen. In dit boek wordt de lezer op praktische en humoristische wijze ingewijd in de geheimen van de oude taal. Latijn voor de lol dus, maar serieus genoeg om de lezer in staat te stellen de Carmina Burana (dertiende eeuw) mee te lezen, de teksten op het tapijt van Bayeux (elfde eeuw) te kunnen volgen en enkele gedichten van Catullus (eerste eeuw voor Christus) te begrijpen.
Naast de introductie in de Latijnse taal bevat het boek informatieve passages over de Romeinse geschiedenis en over leven en cultuur ten tijde van het Romeinse Rijk. Gaandeweg wordt duidelijk in welke mate wijzelf - in onze taal en in ons denken - schatplichtig zijn aan die bewogen periode uit de wereldgeschiedenis.
Peter Jones is een bekend popularisator van de klassieke talen.

Dit boek in de pers

Een studieboek vol humor voor beginners en voor hen die hun kennis van het Latijn willen ophalen.  
ALGEMEEN DAGBLAD  

Latijn voor beginners (...) bevat interessante wetenswaardigheden voor iedereen die geïeresseerd is in de taal en cultuur van het klassieke Rome.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)P. Jones
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)J. Aalders, R. Risselada
ISBN9789035131033
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's193
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 126 x 18 mm.
Gewicht257 gr.

Recent bekeken producten