Leerboek Interpersoonlijke psychotherapie

• Paperback

€ 39,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) is een kortdurende vorm van psychotherapie ontwikkeld voor de behandeling van depressies. De term interpersoonlijk verwijst naar de aanname van IPT dat veranderingen in relaties met belangrijke anderen een depressie kunnen uitlokken. Verbetering in die relaties kan dan tot vermindering van de depressie leiden.

Dit boek is een praktische hulp bij het leren van IPT. De ruggengraat van het boek is het hoofdstuk 'De Praktijk'. Op de website worden belangrijke onderdelen van de therapie door ervaren therapeuten voorgedaan. Een unieke aanvulling op het boek!

Enkele belangrijke pijlers van IPT worden besproken zoals de relatie tussen hechting en het ontstaan van psychopathologie en die tussen het optreden van life events en depressie. Daarnaast is er aandacht voor de relatie van stemmingsstoornissen en het stresssysteem en de gevolgen die een verstoring in een sociaal netwerk met zich mee kan brengen.

Het boek is bedoeld voor medewerkers in de GGZ die zich willen oriënteren op IPT. Maar het is ook een naslagwerk bij de verdere verdieping en supervisie.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031389681
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's168
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 10 mm.
Gewicht323 gr.

Recent bekeken producten