Leerboek Specialistische Kinderverpleegkunde

• Paperback

€ 141,00

In herdruk, verwacht vanaf 23-11-2016

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit boek wordt de zorg voor zieke kinderen in het ziekenhuis beschreven. De nadruk ligt daarbij op de verpleegkundige zorg. Het vinden van de balans tussen empathie en de plicht om een bepaalde taak te vervullen waartegen de emotie soms in opstand komt, is een van de moeilijkste opgaven voor een ieder die in de gezondheidszorg werkt. De basale attitude om ieder kind en ouder als volwaardig te beschouwen komt door het gehele boek tot uiting.

Het boek vormt samen met Kindergeneeskunde voor kinderverpleegkundigen, Gedragsproblemen en handicaps en Ouder-, Kind- en Jeugdzorg een serie specialistische uitgaven over het (zieke) kind. De onderwerpen die behandeld worden in het Basisboek Kinderverpleegkunde, worden in deze uitgave verder uitgediept en in een specifieke context geplaatst.

Zorgmodel Het zorgmodel van de Vereniging Van Kinder Verpleegkundigen (VVKV) is leidend in dit boek. Het zorgmodel lijkt veel op de gezondheidspatronen van Gordon, maar heeft een eigen "touch" gericht op het specifieke in de zorg aan kinderen. In ieder hoofdstuk worden alle aspecten van het zorgmodel tegen het licht gehouden. Het is in feite een aanloop naar een probleemgeoriënteerde leerstijl.

De inhoud van het boek is actueel en overzichtelijk gepresenteerd. De vele casussen verhelderen de stof en de schematische tekeningen van het kind verduidelijken de symptomen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035228306
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's1152
Verschijningsdatum
Afmetingen274 x 200 x 53 mm.
Gewicht2856 gr.

Recent bekeken producten